torstai 16. tammikuuta 2014

Joulun lahjontaa

Taas on aika kulunut reippaasti edellisestä päivityksestä ja jopa tämän päivityksen tuotosten valmistumisesta, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan ;)

Joulun alla tein sytykeruusuja ensimmäistä kertaa ja lähtihän se mopo taasen käsistä. Kuutta väriä ja 30kpl/väri eli 180kpl sytykeruusuja valmistui muutamassa päivässä. Pieni varoituksen sana: sulatettu kynttiläliemi todellakin syttyy kattilassa vaikka ei mitään liekkiä/kipinää olisikaan. Onneksi meillä se palo jäi vain kattilaan ja sain sammutuspeitolla tukahdutettua.

 Tässä ne kaikki ovat hienoissa riveissä, jonka jälkeen päällystin pahvinpaloja (muropaketteja/lelurasioita...) joulupaperilla ja siihen päälle aina 1kpl kutakin väriä ja sen jälkeen sellofaaniin ja narut kiinni. Alla olevia kukkapaketteja me sitten joulunaikaan veimme sukulaisille ja tuttaville. Lisäksi päiväkodin tädit saivat jokainen oman kukkapaketin.Ja tietysti pari sukulaistyttöä tarvitsi joululahjoja, joten tein heille mitä äitinsä kertoivat tarvitsevan. 8-vuotias serkkuni tarvitsi tunikamittaista paitaa pidettäväksi leggarien kanssa koulussa. Jättirätissä käydessäni en osannut päättää mikä kangas olisi kivoin, joten ostin kolmea. Lisäksi ongelmakseni tuli malli, millaisen tekisin, joten päätin tehdä kolme hieman erilaista :) Kaikissa leikkuupohjana sama kaava (Princess Castle, koko 134, ilman poikkisuuntaisia leikkauksia).


 Tähtitunika hyvin perusmallinen, hieman alaspäin levenevä. Sivuilla kaaritaskut.

 Valkopohjainen kukkatunika alaspäin reilusti levenevä, sivuilta pidempi kuin keskeltä.

 Vaaleanpunapohjainen kukkatunika alaspäin levenevä helma jonne helmataitteelle ompelin kuminauhaa pussittamaan. Ai niin, ostinhan mä itselleni joululahjan: peitetikkikoneen, jolla tunikoiden hihansuut, pääntiet ja helmat on vedelty :)

Melkein 2-vuotias serkkuni tytär tarvitsi kuulemma autoon kurasuojan, joten sellaisen tein hänelle, mallina käytin oman tyttäreni kurasuojaa jonka jo keväällä tein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti